Izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanje zubi

Možda ste oduvijek željeli imati ljepši osmijeh. Ili su vam zubi požutjeli tijekom godina. Kakav god bio vaš razlog za izbjeljivanje zubi, znajte da niste jedini. Kao što imamo različitu boju kože ili kose, tako imamo i različitu boju zubi. Nekim ljudima zubi su jednostavno tamniji. Mnogi faktori mogu utjecati na prirodnu boju zubi, neki od njih su: pušenje, kava, čaj ili crno vino, te voće kao što su višnje ili borovnice

NAKUPLJANJE ZUBNOG KAMENCA

Uzimanje prevelike količine fluorida ili određenih antibiotika u vrijeme kad se zubi formiraju mogu uzrokovati pojavu mrlja na zubima. Zubi nakon vađenja živca mogu promijeniti boju zbog prsnuća krvnih žila u zubu čime zub postaje smeđe, sive ili crne boje. Gotovo svaka osoba koja više nema mliječne zube može bez opsanosti izbijeliti zube. Važno je napomenuti da sredstvo za izbjeljivanje neće imati učinka na ispune (plombe) i protetske nadomjeske (krunice, mostovi ...), te ih je preporučljivo promjeniti najranije 15 dana nakon izbjeljivanja. Osobe koje pate od parodontalnih oboljenja (gingivitis i parodontitis) ili oni s osjetljivim zubima nisu kandidati za izbjeljivanje. Ako nosite aparatić za zube morat ćete pričekati kraj ortodontske terapije. Trudnicama i dojiljama savjetuje se da odgode postupak izbjeljivanja.

Posljednja istraživanja pokazuju da je izbjeljivanje sigurno i učinkovito. U današnje vrijeme većina profesionalnih sredstava ne uzrokuje oštećenje zubi i zubnog mesa. Najčešća negativna posljedica izbjeljivanja je preosjetljivost. Preosjetljivost se može javiti za vrijeme ili neposredno nakon izbjeljivanja, ali obično nestaje najkasnije u roku 48 sati.

Povratak na stomatološke usluge