Keramičke ljuskice

Keramičke ljuskice su idealno trajno rješenje kojim se postižu vrhunski estetski rezultati. Ljuskice su individualno napravljene keramičke fasete koje zahtjevaju minimalno, a ponekad nije potrebno brušenje prednje plohe zuba.

Izrađuju se od svjetlopropusne i transparentne keramike te je time omogućen u potpunosti prirodan i blistav osmijeh. Koriste se kako bi se uklonile nepravilnosti koje vam predstavljaju probleme, kao što je oblik zuba, veličina, njegova boja ili sam položaj.

Postavljanjem keramičkih ljuskica dobit ćete predivan blistav osmijeh kojeg ćete s ponosom nositi i pokazivati.

 

Što su keramičke zubne ljuskice?

Keramičke fasete ili veneers (ljuskice za zube) su tanke, individualno izrađene ljuskice koje  prekrivaju prednji dio zuba korigirajući tako njegove nedostatke. Izrađuju se od potpune keramike, što im omogućuje da u potpunosti oponašaju prirodne zube do te mjere da ćete razliku znati samo Vi i Vaš stomatolog. Ako niste zadovoljni s bojom, oblikom ili veličinom svojih  zubi kandidat ste za izradu ljuskica. Idealne su za zatvaranje prostora između zubi,  nadoknade puknute ili potrošene cakline.

Danas su postale alternativa metal – keramičkim i potpuno keramičkim krunicama i to  zbog svoje osnovne prednosti, maksimalne uštede zdravog  zubnog tkiva. Naime za ljuskice je dovoljno odstraniti minimalan sloj zubne cakline. Najnoviji materijali imaju dovoljnu čvrstoću i otpornost da se ljuskice mogu  postavljati i na stražnje zube bez straha od eventualnih lomova i gubitka funkcije tako da se danas cijeli osmijeh može brzo, poštedno  i dugotrajno preoblikovati uporabom keramičkih ljuskica.

Dugoročna istraživanja su pokazala odlično očuvanje estetike, vrlo visoko zadovoljstvo pacijenata i odsutnost nepovoljnih utjecaja na gingivu. Otporne su na obojenja od kave, čaja i dima cigareta. Kao alternativa mogu poslužiti i kod ortodoncije kada su prednji zubi blago nepravilno postavljeni ili ako postoji mali razmak između prednjih zuba. Stavljanjem keramičkih ljuskica na površinu zuba pacijent dobiva vedar, ravan i prirodan osmjeh.

Kako izgleda postavljanje keramičkih ljuskica?

Prije početka brušenja zuba uzima se digitalni otisak zubi koji se šalje u dentalni laboratorij kako bi se tamo kreirao vaš novi idealni osmijeh. Laboratorij obrađuje skenirani otisak, te uz fotografije vašeg lica i trenutne situacije u ustima kreira idealno rješenje. Stomatolog uz pomoć privremenih ljuskica koje izrađuje na temelju izrađenog idealnog modela lijepi privremene ljuskice na vaše zube kako bi dobili pravi dojam svog novog osmijeha. U ovoj fazi pacijent u konzultaciji sa stomatologom može napraviti bilo kakvu izmjenu sve dok u potpunosti ne bude zadovoljan viđenim.

Zatim krećemo sa uklanjanjem tankog sloja cakline vođeni prethodnom simulacijom čime se maksimalno čuva zubno tkivo na čije će mjesto kasnije doći ljuskica. Nakon brušenja uzima se otisak koji se šalje u dentalni laboratorij skupa sa uputama i sa točnom nijansom željene boje zuba. Privremena ljuskica stavlja se za vrijeme čekanja konačne, tako da možete normalno funkcionirati do kraja izrade završnog rada. Po povratku konačne ljuskice iz laboratorija zub se premazuje otopinom koja služi kao vezivo zuba i ljuskice. Cement se koristi kako bi ljuskica pravilno prionula na zub.

Staklu slična keramička ljuskica jako sliči prirodnoj caklini zuba iz razloga jer je keramička ljuskica svjetlopropusna. Kada svjetlost dopre do zuba prolazi kroz caklinu do unutrašnje strukture zuba i time zubu daje prirodni sjaj. Replicirajući ovaj efekt keramička ljuskica pacijentu osigurava vedar i prirodan osmijeh.

Tko su kandidati za ljuskice?

Oštećeni i okrhnuti zubi – trauma ili karijes su najčešći razlozi oštećenja zuba. Pacijenti koji škripe zubima ili imaju nepravilan zagriz troše svoje zube znatno brže. Takvi zubi lakoćom mogu biti vraćeni u prvobitno stanje keramičkim ljuskicama.

Jedan od razloga zašto se pacijenti odlučuju za postavljanje keramičkih ljuskica je nezadovoljstvo bojom svojih prirodnih zubi. Efekt izbjeljivanja traje oko dvije godine, ali nije uvijek moguće izbijeliti zube do željene nijanse najčešće zbog konzumiranja kave, crnog vina, čaja ili pušenja. Ljuskicama je moguće korigirati svako obojenje zubne cakline.

Oduvijek ste željeli uravnotežen osmjeh, imate lijepe zube, ali prevelike sa nepravilnim razmakom između zubi. Ljuskice će riješiti Vaš problem uz minimalno brušenje zubne cakline.

Izgled je danas važniji nego ikad prije, ljuskice mogu znatno pomoći kad su u pitanju problemi poput zbijenih  zuba. Iako ljuskice možda nisu uvijek prvi izbor za zbijene zube (ortodontska terapija traje oko 2 godine), za zube koji nisu pretjerano iskrivljeni, ljuskice mogu biti postavljene tako da se dobije ravan izgled zuba.

KONTAKTIRAJTE NAS

Futura Dent Estetica d.o.o.

Kralja Zvonimira 108
10 000 Zagreb, Hrvatska

Telefon: +385 (0)1 234 29 47

Email: info@fde.hr

Svim posjetiteljima je osiguran besplatan parking u dvorištu
(ulaz sa Zvonimirove).
  KONTAKTIRAJTE NAS

  Futura Dent Estetica d.o.o.

  Kralja Zvonimira 108
  10 000 Zagreb, Hrvatska

  Telefon: +385 (0)1 234 29 47

  Email: info@fde.hr

  Svim posjetiteljima je osiguran besplatan parking u dvorištu
  (ulaz sa Zvonimirove).
   KONTAKTIRAJTE NAS

   Futura Dent Estetica d.o.o.

   Kralja Zvonimira 108
   10 000 Zagreb, Hrvatska

   Telefon: +385 (0)1 234 29 47

   Email: info@fde.hr

   Svim posjetiteljima je osiguran besplatan parking u dvorištu
   (ulaz sa Zvonimirove).
    @ Futura Dent Estetica d.o.o. | Uvjeti korištenja | Politika privatnosti